Passie van de Langstraat

Foto's Meer info

Op woensdag 28 maart speelde Theatergroep Masker mee in de Passie van de Langstraat in Waalwijk. Dit deden we samen met Koor Phonè , Koor Arabesk, enkele musici en solisten. De passie is gebaseerd op het bekende "The Passion" van TV. Een moderne vertelling van de laatste uren van Jezus' leven, lijden én opstanding, vertaald naar de actualiteit anno 2018. Dit alles in een prachtige combinatie van drama en moderne muziek met nummers zoals: Stil in Mij, Zwart wit en Niet van deze wereld.

De Rode Molen

Foto's Meer info

De Rode Molen vertelt het verhaal van Danny, een schrijver uit Tilburg. Hij droomt ervan grote theaterproducties te schrijven. Plots komt zijn beste verhaal tot leven, waarvan hij zelf onderdeel wordt. De beroemde plaatstelijke nachtclub heeft op dat moment grote problemen. Danny wordt overgehaald een nieuwe succesformule te maken. Maar dan, de liefde voor een vrouw, jaloezie, hebzucht en haat leiden tot een dramatische wending. De speciaal voor deze productie gearrangeerde muziek bestaat uit bekende popsongs. De liedjes worden op een zeer speciale wijze ten uitvoering gebracht door Koor Phoné.

4 Liefdes & de dood

Trailer Foto's Flyer Programmaboekje ☰ Spelers

Het verhaal draait om een hechte vriendengroep die elkaar voortdurend tegen komt op bruiloften. De ene bruiloft nog grootser aangekleed dan de ander. Zelf zijn ze ook op zoek naar die ene liefde, maar op de een of andere manier lukt het hen niet. De een verzwijgt de liefde, de ander heeft een onmogelijke liefde en weer een ander loopt er voortdurend voor weg. Totdat het noodlot toeslaat en ze er achter komen dat het leven veel te kort is om te vergooien.

Ik denk, dus ik ben

Foto's Flyer Programmaboekje ☰ Spelers

Thomas van Kampen een kleine crimineel wordt veroordeeld. Om aan de gevangenis te ontsnappen, doet Thomas zich voor als mentaal onbekwaam. Hij wordt naar een psychiatrische inrichting overgebracht. Waar Thomas geen rekening mee houdt, is dat een dergelijke inrichting geen verplichting heeft, om je op een bepaalde datum vrij te laten. Hij krijgt te maken met de stoïcijnse verpleegster Simons, een koele dame die met een ijskoude zelfverzekerdheid de scepter zwaait over haar afdeling.

Workshop Theatersport

Foto's Flyer

Als je zin hebt in een avondje Theatersport met pit, dan zit je op woensdag 3 juni goed bij Theatergroep Masker. Onder begeleiding van gastvrouw Elize Jorritsma gaan we improviseren. Je kent deze discipline vast wel van televisieprogramma’s als “De Lama’s” en “De Grote Improvisatieshow”. Met de gouden regel die zegt dat je alles aan moet pakken, dat je aangegeven wordt hopen we je een leerzame maar vooral heel grappige ervaring te geven. Iedereen is welkom; of je nou ervaren bent of niet. Doel van de avond is om de aanwezigen te laten lachen, gieren, brullen.

De spooktrein

Foto's Flyer Trailer

Anno 1923. Een klein verlaten station in Gelderland tussen Hemmen en Dodewaard. Het stormt vreselijk, er strandt een trein. Alle passagiers moeten uitstappen. Er komt geen volgende trein, wat nu? In de weide omtrek is geen bewoning of hotel te bekennen. En dan, een verhaal, over een spooktrein, op dit station. De verdachte gebeurtenissen stapelen zich op. De trein lijkt toch echt te komen. Gaan zij zich hier levend uit redden?

Workshop Stilte aub

Foto's

In het kader van de WAK-week organiseerde wij op donderdag 22 mei 2014 een workshop. Non-verbale expressie is één van de moeilijkste aspecten van toneelspel. Samen met regisseur Elize Jorritsma daagt theatergroep Masker je uit om jezelf zonder woorden uit te drukken in haar workshop “Stilte A.U.B.”. Communicatie is onontbeerlijk. Communicatie is er altijd en je hebt daar geen woorden voor nodig. Een boodschap komt beter aan bij de ontvanger als je er visuele ondersteuning aan geeft en dit is vaak een ondergewaardeerde discipline bij acteurs. Samen met regisseur Elize Jorritsma daagt theatergroep Masker je uit te onderzoeken hoe je je stil spel kan verbeteren of ontwikkelen. De workshop “Stilte A.U.B.” is boeiend voor amateurtoneelspelers en geïnteresseerden.

Romance Rond Artikel 17

Foto's Flyer Trailer

Woensdag en donderdag 30 oktober 2013 speelde wij: Romance rond artikel 17 van P.Joh. Zonruiter, geregisseerd door Elize Jorritsma.
Een vermoeid stel komt aan in een hotel. De vrouw is zeer ontevreden;

  • het eerste aanzicht van het hotel vindt ze maar niks;
  • het personeel is brutaal;
  • de familie heeft hen niet opgehaald;
  • en haar echtgenoot gedraagt zich ook nog allerminst als een heer;

en de vakantie moet nog beginnen.
Romance rond artikel 17 draait om de verwikkelingen in een hotel van een badplaats. Een gegoede familie komt in conflict met het hotelpersoneel. Artikel 17 duidt op een wet van de zee, die zegt dat alles wat je vindt op het strand van jou is. Maar of de familie het daar nou zo mee eens is….

...en nog honderden andere stukken in verschillende genres...

Top